Zakaj ne morete vsiliti odličnih pesmi?

Pisanje in snemanje pesmi je ena izmed stvari, ki si jih lahko zamislim. Vsaka nova pesem je še ena priložnost, da zaznamujete svet, izrazite nekaj povsem edinstvenega o sebi in izboljšate življenje nekoga drugega, tako da počnete, kar imate radi. Če to berete, sem prepričan, da se počutite enako. Vsi želimo ustvarjati najboljšo možno glasbo in ta želja lahko zlahka postane obsesija.

Čudno pa je, da včasih bolj ko se trudimo pisati odlične pesmi, bolj se nam oddaljujejo. Enostaven način razmišljanja o tej težavi je, ko vas umetnik poskuša prisiliti, da napišete odlične pesmi. Toda bolj pošten in zapleten način, da ga opišemo, je, da se osredotočimo na slabe stvari in namenimo energijo delom procesa, ki ne dajejo rezultatov.

Odlično pisanje pesmi se začne z namenom

To je zdrava in produktivna praksa pisanja pesmi z odprtim, radovednim umom, pripravljenostjo eksperimentirati in slišati, kaj se je zgodilo. Ko začnete pisati s tako pozitivnim in svobodnim odnosom, imate energijo, da odkrivate in razvijate obetavne glasbene ideje, in ste odporni, da se vrnete in začnete znova, ko pridete v slepo ulico.

Lahko se prisilite (in ne uspete), da napišete odlično glasbo, če zanemarite veselje in čar pisanja ter namesto dela iščete pozitivne rezultate. Ali želite s svojim naslednjim singlom zaslužiti milijardo dolarjev ali želite za svoje delo pridobiti široko oboževanje in priznanje kritikov? V REDU. Nič ni narobe, če si želiš biti uspešen umetnik. Toda na koncu boste sami sebi najhujši sovražnik, če se boste bolj osredotočili na te želje kot na lastno ustvarjalno intuicijo in veselje do ustvarjanja glasbe.

Pomislite na uspešnega umetnika, ki ga občudujete. S svojo glasbo služijo denar, vendar lahko domnevamo, da ne poskušajo le plačati računov, ko pišejo novo glasbo. Situacija, v kateri so danes, je veselje in navdušenje nad njihovim izražanjem ob pesmih. Ta čarovnija se je zgodila najprej v njihovem procesu pisanja pesmi, uspeh pa je bil drugotnega pomena. Če ste obsedeni s poskusom vrtenja pošastnega netopirja vsakič, ko pišete, je to nazaj. Če nameravate preprosto uživati ​​v delu in videti, kaj se bo zgodilo, ste na dobri poti, da napišete nekaj dobrega.

Seveda je lahko tekstopisec z najčistejšim namenom tisti, ki se trudi, da ne bi vsilil postopka pisanja pesmi. Med njim in njegovimi pesmimi je morda tesnoba ali pa je v položaju, da poskuša doseči ali preseči prejšnji uspeh. Na koncu dneva podrobnosti niso pomembne, če ste skladatelj, ki si obupno želi ustvariti odlično glasbo. Med vami in procesom pisanja obstajajo zmedeni dejavniki, ki jih je treba priznati in odstraniti.

Nič ni pomembnejše za tekstopisca kot trenutni sunek veselja, ki se pojavi, ko se odkrije nova in vznemirljiva ideja. Ta vrsta čarovnije se skriva za vsakim znanim in ljubljenim skladbo, za katero ste kdaj slišali, ne glede na to, ali so bili ustvarjalci bogati in slavni ali pa le najstniki, ki iščejo glasbo in se zabavajo. Ne glede na to, kdo ste in kakšni so vaši cilji, je odvisno od vas, da ustvarite čas in prostor v svojem življenju, da se ti trenutki zgodijo. Tega ne morete kupiti za noben znesek denarja in tega ne morete niti načrtovati. Najboljše, kar lahko storite, je, da poskrbite, da je vaše srce na pravem mestu in pišete čim pogosteje. Čas pisanja ponuja več priložnosti za odkrivanje in razvoj odličnih idej.

Ne moreš se prisiliti, da pišeš odlične pesmi, a veliko stvari je v tvojih rokah. Za ta proces je zelo pomembna tudi fleksibilnost. Boste eden izmed srečnežev, ki jim uspe v prvih nekaj poskusih pisanja pesmi? To je zelo dvomljivo. Če pa to počnete iz dneva v dan, boste postajali vse boljši in vaše možnosti, da ustvarite nekaj res odličnega, se bodo dramatično povečale. Ne morete se prisiliti, da pišete odlične pesmi, vendar lahko storite vse, kar je človeško, da zgradite življenje, kjer je verjetno odlično pisanje pesmi.

Add Comment