Zakaj motnje motijo ​​​​pripisovanje pesmi in kako jih odstraniti

Ne glede na to, ali ste zgovoren sostanovalec ali nenehno želite telefonirati, je lahko odvračanje pozornosti ena najpomembnejših ovir med vami in vašimi možnostmi pisanja pesmi. Če resno želite ustvariti najboljšo možno glasbo in jo deliti s svetom, morate ugotoviti, kaj vas pri pisanju najbolj moti. Temu sledi trdo delo pri zavestnem odstranjevanju motenj iz pisne prakse. Čeprav je lažje, bolj ko delamo na tem, je to delo, ki ga nikoli nismo končali. Zaradi motenj je pisanje glasbe vedno težje, kot je potrebno, razen če se nenehno ukvarjamo z njimi in jih odstranimo.

Določite svoje cilje

Odvračanje vas odvrne od vaših ciljev, ne glede na to, ali želite živeti samo z glasbo ali samo dokončati naslednjo skladbo. Pri ustvarjanju glasbe je pomembno, da poimenujete svoje kratkoročne in dolgoročne cilje. To vam bo pomagalo razumeti, kaj morate storiti, da dosežete želeni ustvarjalni in karierni uspeh, z opozorilom za spojler pa boste ugotovili, da vas odvračanje pozornosti odvrne od vseh vaših ciljev, ne glede na to, kako veliki ali majhni.

Določite meje

Omejitev je lahko tako preprosta, kot je obveznost, da napišete določeno število ur glasbe na teden ali ustvarite mesečni urnik pisanja pesmi. Lahko pa je tako ambiciozen, kot če se zavežete, da boste izklopili internet vsakič, ko sedite in pisali novo glasbo. Meje so ključnega pomena za napovedovanje motenj, preden pišete, da ne ovirate procesa. Prej ko v procesu ustvarjanja glasbe postavite jasne meje, prej boste lahko izkoristili prednosti osredotočanja na pisanje pesmi na jasen in osredotočen način.

Prepoznajte, kaj vašo glasbo najbolj moti, ko pišete glasbo

Da se znebite motenj pri pisanju, morate najprej natančno vedeti, kaj so. Lahko je hišni ljubljenček, na katerega se je treba sklicevati, ali neustavljiva želja po preverjanju e-pošte ali obvestil na družbenih omrežjih. Morda ste dobronamerni partner, ki se želi družiti z vami, medtem ko pišete, ali pa se vaš razum izgubi v neštetih smereh. Poimenujte, kaj vas moti in poskusite ustvariti čas in prostor za proces, ki vam omogoča, da se čim bolj osredotočite na svojo glasbo. To vam omogoča, da predvidite motnje in jih odpravite.

Razvijte disciplino

Noben nasvet, ki ga najdete tukaj, vam ne bo pomagal, če nimate discipline. Disciplina je hrbtenica za izbiro, da se v naših praksah pisanja pesmi osredotočimo samo na pisanje glasbe. Je gorivo, ki nam omogoča, da prepoznamo motnje in jih vedno znova odložimo. Sprejemanje discipline zahteva nenehno delo, a je tako vredno. Gre za izbiro ene stvari pred vsem drugim, in ko pišete glasbo, je to vaš edini fokus. Počakate lahko na e-pošto, hišne ljubljenčke, partnerje, televizijo in drugo.

Bodite pozorni na pozitivne rezultate

Ko odvrnete odvračanje pozornosti od vaše prakse pisanja pesmi, opazite, kako srečnejši in produktivnejši ste. Ta korak je pomemben, ker kaže, da njegovo trdo delo in disciplina obrodita sadove in da je njegova glasba boljša zanj. Naučili se boste, da je praksa pisanja pesmi brez motenj bistvenega pomena za globoko osredotočenost na ustvarjanje in oblikovanje najboljših idej. To je pomembno tudi takrat, ko je vaša moč volje napeta in se je skušnjavi, da bi vas odvrnili, še posebej težko upreti. Vam, vaši glasbi in vaši karieri bo bolje, če se naučite sprejemati prakso pisanja pesmi brez motenj in cenite njene prednosti.

Kot tekstopisec pogosto mislimo, da za uspeh potrebujete samo odlično glasbo, a to je le del enačbe. Da pridemo do točke, ko je mogoča odlična glasba, je potrebno veliko dela, del tega dela pa je upiranje in odpravljanje motenj. Dobra novica je, da če se naučite odstraniti motnje iz svojega procesa ustvarjanja glasbe, lahko izkoristite prednosti, ki daleč presegajo vašo glasbeno kariero.

Add Comment