Zakaj je neuspeh v vaši glasbeni karieri neizogiben?

Resni glasbeniki sovražijo neuspeh. Ta prezir do večine od nas se je rodil, ko smo se prvič naučili igrati inštrument. Obstaja le nekaj načinov za pravilno držanje bobnarskih palic, akordov za prstno kitaro ali pasu za glasovne vaje; in obstaja nešteto načinov, kako narediti stvari narobe. Ko obvladamo svoje inštrumente in začnemo pisati pesmi in oddaje, se nam neuspeh pokaže na nešteto novih in bolečih načinov, na primer, ko lokalni alt-tednik sam vrže svoj album v smeti ali ko se mesece nihče ne pojavi v oddaji, da bi oglaševati. Neuspeh je lahko boleč. Lahko pa prinese tudi velike koristi vaši glasbeni karieri, če odidete.

Neuspeh običajno ni izbira v glasbi, ampak naša pripravljenost, da mu dovolimo, da pomaga naši karieri.
V veliki večini časa neuspeh ni naša izbira ali načrtovanje v glasbi. Neuspeh je lahko karkoli, od tega, da pesem ni izpadla tako, kot ste si želeli, in je predana pomembni priložnosti v lokalnem glasbenem življenju. Včasih pride v obliki ostre zavrnitve, drugič kot FOMO in splošnega občutka, da ne živite v skladu s svojim ustvarjalnim potencialom. Neuspeh v glasbi je neizogiben, če nadaljuješ dovolj dolgo in resno. Če že nekaj časa igrate glasbo, ste jo verjetno zadeli že zgodaj v svoji karieri in se od takrat občasno pojavljate. Ne moremo se odločiti, ali bomo v glasbi večino časa neuspešni ali ne. Lahko pa se odločimo, da neuspeh izboljša naše življenje in delo kot glasbenik.

Da bi to naredili, moramo pošteno upoštevati svoje napake in pomanjkljivosti. Če album, na katerem delaš eno leto, ne najde občinstva, je kriv le svet, da ni pozoren na njegov glasbeni sijaj, ali je težje požreti resnico, da njene pesmi potrebujejo delo? in ne vlagate dela v promocijo? Ko se po dolgi turneji vračate domov in igrate v praznih sobah, zakaj so vaša prizadevanja propadla? Je šlo le za smolo ali pa je bila slaba odločitev za turnejo, preden ste se naselili v mestih, v katerih ste igrali?

S pravim pristopom je neuspeh neverjeten učitelj ne le v glasbi, ampak tudi v življenju. Ko smo dovolj pogumni, da pogledamo, kako in zakaj nam ne uspe, imamo priložnost, da rastemo in gremo naprej. Potrebno je veliko poštenosti in pripravljenosti za spremembo kot oseba in kot glasbenik. To je odnos in pristop do življenja, ki je vesolje, stran od filozofije »krivi vsi drugi«, ki je v glasbi preveč pogosta. Glasba je izjemno težka panoga za nadaljevanje kariere in zato je običajno srečati glasbenike, ki so utrujeni, zagrenjeni in nenehno želijo kriviti druge za svoje težave, pa naj gre za lokalno glasbeno življenje, stare soigralce ali študente.

General. O tem sem že desetkrat pisal na tem blogu in še enkrat bom rekel: glasba je zabava, kjer je mogoče vse narediti dobro, pa vendar ne uspe. Vaša glasba je lahko odlična, nadarjena in pridna, kljub temu pa lahko najdete uspeh, ki ga želite. Poznavanje tega vas lahko osvobodi s pravim odnosom. Namesto tradicionalnega uspeha lahko opravljate razburljivo delo, ki spoštuje vašo edinstveno identiteto in ustvarjalno intuicijo. Namesto da bi obtoževali druge, če se stvari ne iztečejo tako, kot je mogoče, je v glasbi izjemno težko doseči, da delaš tisto, kar ljubiš, in da si za to plačan. To ne pomeni, da morate obupati, ampak da morate sprejeti realnost.

Če je ustvarjanje in izvajanje glasbe srečno, budno, v živo in izziv, je edini način, da resnično neuspeh, obupati. Vi odločate, kaj pomenita uspeh in neuspeh v glasbi; nihče drug. To ni le koristen nasvet, ampak tudi vodnik, ki vam bo pomagal, da boste v glasbi uspevali, dokler želite še naprej skladati.

Add Comment