Kako se osredotočiti na to, kar lahko nadzorujete, kako pomagati ustvarjati boljšo glasbo

Frustracija, negotovost in razočaranje so neizogibni za vsakogar, ki se ukvarja z glasbo kot kariero. Ker ne moremo nadzorovati toliko kot tekstopisci, producenti in izvajalci, je lahko skušnjava misliti, da nimamo vpliva na to, kaj se dogaja z glasbo. Ko se osredotočite na stvari, ki jih neposredno nadzirate v glasbi, ste na poti k uresničitvi ustvarjalnega potenciala in doseganju svojih ciljev.

Česa v glasbi ne moremo nadzorovati

Kot glasbenik nimamo kaj početi. Če imate tehnične težave z ozvočenjem prizorišča ali slabo mnenje o vašem najnovejšem albumu, preprosto ne morete nadzorovati, kaj se zgodi z vami kot resnim glasbenikom, če poskušate svojo glasbo deliti zunaj sveta. Res je, da lahko dejavniki, na katere ne moremo vplivati, močno vplivajo na našo kariero, finance in osebno življenje. Nekateri umetniki ustvarjajo neverjetno glasbo in vodijo uspešno kariero. Drugi izvajalci ustvarjajo tako dobro glasbo, trdo delajo leta in nikoli ne najdejo občinstva.

To je morda težko sprejeti, toda nešteto stvari v glasbi, ki jih ne morete nadzorovati, ni dobro za vas in vašo glasbo. Pravzaprav se osredotoča stran od tam, kjer bi moral biti: napisati najboljšo možno glasbo in se osredotočiti na svoje skladateljske cilje. Težko je biti v situaciji, a glasba je kariera, kjer lahko ustvariš odlično delo, trdo delaš, da ga promoviraš, pa še vedno ne najdeš uspeha. Bolj kot malo razočaran, bi se mu verjetno srce strto, če bi bil kdaj tukaj.

Toda namesto da bi iskali zunanje razloge, zakaj v glasbi ne dobite tistega, kar želite, je najboljše, kar lahko storite, da sprejmete realnost, na katero ne morete vplivati ​​veliko na to, kako svet dojema vas in vašo glasbo, in se osredotočite na stvari, ki jih lahko nadzorujete. Če nihče ni poslušal vašega zadnjega albuma, kaj lahko storite v prihodnosti, da bi našli občinstvo za naslednjo izdajo? Vaše pisanje pesmi morda ni tako močno, kot bi moralo biti. Vaša strategija promocije morda ni bila ponovno preučena. Mogoče je album izdal v času epidemije in ni mogel dati zagona glasbi, ker ni mogel gostovati. Vse to so le primeri, bistvo pa je oceniti situacijo glede na to, kaj lahko v prihodnosti naredite bolje ali drugače.

Lahko in bi morali delati iz dneva v dan, da bi postali boljši tekstopisec. Ko bo izdal novo delo v današnji noro nasičeni glasbeni industriji, bo zelo težko najti občinstvo, ne da bi premišljeno promoviral svojo glasbo. In čeprav se zdi, da epidemija že dolgo otežuje oddaje v živo, se ne bo mogla povezati s študenti na ravni, ki jo potrebuje, če je turneja del umetnikove dolgoročne strategije. Seveda epidemije ne morete nadzorovati, lahko pa zamujate z nastopom, dokler se oboževalci ne počutijo bolj samozavestne glede oddaj v živo.

Namesto da objokujete negotovost glasbene kariere, podvojite svoja prizadevanja in vlagajte v stvari, ki jih lahko nadzorujete. Je vaša trenutna glasba res tako neverjetna, da je le vprašanje časa, kdaj jo bodo slišali pravi ljudje in vam ponudili želene možnosti? Za večino bralcev je odgovor ne. Večino časa je absolutno najboljše, kar lahko storite za svojo kariero, nekaj, kar lahko v celoti nadzorujete, torej premišljeno sodelujete v procesu ustvarjanja glasbe čim pogosteje. Nadaljujte z vedno boljšim pisanjem in poskrbite, da bo to, kar ustvarite, zajelo in dobro pripravljeno. Pogosto si želimo, da bi se v glasbi pojavile velike možnosti, ne da bi imeli edinstveno, vznemirljivo in poglobljeno glasbo. Če želite biti uspešni v glasbi, vedno znova napišite najboljše možne pesmi. To ni enostavno narediti, a kot umetnik je 100% v vaših rokah.

Add Comment