Kako pristopiti k glasbi na povsem nov način

Napišite dovolj pesmi in sčasoma boste naleteli na problem stagnacije in se počutili brez navdiha v ustvarjalnem procesu. Premagati to ni enostavno. Gre za proces, ki je pripravljen sprejeti novosti in nevšečnosti, ko ustvarjamo. Zavestna odločitev je, da dovolite, da neuspeh in negotovost oblikujejo vaše pesmi bolje kot varno določanje izida, preden začnete pisati. Vedno znova pridobiti nekaj novega v svojem pisanju je ena najtežjih, a najbolj nagrajujočih stvari, ki jih počnete kot skladatelj, in bistveni del ohranjanja strastnega pristopa k pisanju pesmi. Tukaj je nekaj načinov za povsem nov pristop k ustvarjanju glasbe:

Določite svoje cilje in prekinite svoje pisne navade

Vdihavanje novega življenja in energije v proces se ne more zgoditi brez samozavedanja. Ko pišete glasbo, kaj je vaš namen? Kakšno glasbo poskušate ustvariti? Odgovorite na takšna vprašanja in nato razmislite o tipičnih vzorcih, orodjih in navadah, na katere se obračate, ko pišete. Če želite k glasbi pristopiti na povsem nov način, morate ohraniti svoje cilje in spremeniti običajne načine pisanja. Te spremembe ne smejo biti velike, na primer pisanje country glasbe, če ste izvajalec EDM. Prej gre za ohranjanje glasbene identitete ob premišljenem raziskovanju novih načinov ustvarjanja.

Odložite svoja pričakovanja in sprejmite svojo radovednost

Pričakovanja so lahko škodljiva za proces pisanja pesmi. Če oblikujete svojo glasbo na način, za katerega mislite, da lahko in bi ga morali ustvariti, bo vaše delo postalo dolgočasno in predvidljivo, na koncu pa lahko zanemarite tudi svoje najboljše ideje. Če na nove načine odkrivanja glasbe postavite radovednost nad vse drugo, prideta novost in energija sama po sebi. To pomeni, da moramo prepoznati načine, na katere pričakovanja informirajo delo, na primer pri pisanju izključno na akustično kitaro, ko je na primer kantavtor.

Začnite postopek ustvarjanja na načine, ki jih še niste odkrili

Če poskušate nekaj, kar je tukaj omenjeno, to storite. Če začnete postopek pisanja vsakič enako, boste verjetno vedno znova dobili iste rezultate. Zavestna prizadevanja za raziskovanje novih načinov pisanja pesmi so eden najpreprostejših in najbolj transformativnih načinov za ustvarjanje novosti v ustvarjalnem procesu. Vzemite nov instrument in začnite tam. Ali pa najprej začnite z besedili, če se običajno obrnete na inštrument, ki ga želite. Karkoli je najbolj priročno, poskusite nasprotno. Če se že od začetka procesa postavite v neznan položaj, boste ustvarili ustvarjalno iznajdljivost in nove ideje, ki jih s svojim tipičnim pristopom ne bi mogli doseči.

Dodajte svojo novost svojemu procesu čim bolje, ko se vam zdijo stvari zastarele in predvidljive

Če se vam stvari zdijo banalne, predvidljive in nenavdihnjene pri ustvarjanju glasbe, poiščite načine, kako narediti ali razmišljati drugače. To lahko traja mesec dni odmora od pisanja, da odkrijete novo glasbo za poslušanje. To je lahko učenje novega inštrumenta ali eksperimentiranje z ekstremnim tempom, disonanco ali glasbeno produkcijo. Posebnosti sprememb niso pomembne, dokler so za vas nove in predstavljajo pomembno preobrazbo v vašem procesu. Pomembno je omeniti, da je neuspeh neizogiben, če še naprej ustvarjate glasbo na navdihnjen in brezplačen način. Takrat pride do stagnacije, dolgočasja in največjih neuspehov, ko ne propade, ko je izid zvoka pesmi vnaprej določen. Tveganje, novost in neuspeh so ključne sestavine plodne in nagrajevalne prakse pisanja pesmi. Ni načina izkoristiti svoj potencial pisanja pesmi, ne da bi sprejeli lastne neuspehe, zato se ne bojte preizkusiti stvari in videti, kaj se bo zgodilo. To je bistvo.

Svojemu procesu pisanja pesmi namerno ne dodate nekaj novega, če želite ustvariti najbolj smiselno glasbo. To se mora zgoditi vedno znova, medtem ko ustvarjate glasbo. To je bistveni del ohranjanja razburljivih in nepredvidljivih stvari ter ustvarjanja prostora v vašem življenju, da svojo glasbo prenesete na mesta, kjer jo potrebujete. Prepustite se nadzoru in imeli boste najboljše možnosti za ustvarjanje novega in zanimivega dela.

Add Comment