Kako povečati sledilce družbenih medijev v 30 dneh z uporabo pravila 70-20-10

Ko gre za družbena omrežja, se lahko zdi, da kričiš v praznino. Ta čas in energijo porabi za ustvarjanje objave, ki bo zanimala ljudi, da se pozneje ozrejo nazaj in vidijo, da je dobil le 5 všečkov. Vsi smo bili tam.

Kaj pa, če bi rekel, da obstaja način, da nikoli več ne razmišljam o tem, kaj objaviti. Način, kako hitro pripraviti nove ideje – ideje, ki spodbujajo ljudi, da se dejansko povežejo z vašo vsebino, je ta, da boste naslednjič, ko boste nekaj objavili, zagotovo deležni veliko interakcije? In kaj, če bi bila češnja na torti to, da bi tudi vi povečali svoje sledilce in z vsem tem ustvarili pravo skupnost oboževalcev?

Ti bi bil v njem, kajne?

Kaj je pravilo 70-20-10?

Pravilo 70-20-10 gre takole. 70 % vsebine naj bi bilo povezanih z blagovno znamko, 20 % naj bi vsebino delilo z drugimi, 10 % pa bi moralo biti samopromocija.

To je tako pomembno, ker če smo kot mnogi na družbenih medijih, se nagibamo k tej samopromociji, hkrati pa pustimo, da blagovna znamka ali celo deljenje podobne vsebine zaostaja. In to se zdi naravno, zato se mnogi od nas nagibajo k temu, da se vozijo s tem.

Konec koncev ste glasbenik in pričakujete, da bodo ljudje želeli slišati o vaši glasbi. In to storijo. Ampak stvar je v tem, da če bodo vztrajali, se zavezali, delili vašo vsebino, ni nujno, da je to samo glasba. Morajo se počutiti povezane z vami kot osebo ali blagovno znamko. Morajo želeti sodelovati. In izhaja iz tega, da veste, kdo v resnici ste.

Razčlenimo vsak odsek, da vidimo, kako jih je najbolje izvesti.

70 odstotkov vsebine bi moralo predstavljati gradnjo blagovne znamke

Imamo cel članek o iskanju blagovne znamke, zato, če nimate utrjene blagovne znamke, predlagam, da začnete tam, saj bo to pomembno za nadaljnje korake (in vašo glasbeno kariero kot celoto).

Ko ustvarite svojo blagovno znamko, lahko začnete razmišljati o vsebini o svoji blagovni znamki kot del 70%. Nekaj ​​primerov posredovanja blagovne znamke:

Gre v živo. To je lahko predstava ali vaja ali vadba pred/med/po dnevu prostega dneva ali na prost dan, kjer visi skupina. Oboževalec lahko postavlja vprašanja, deli razburljive novice ali samo deli, kaj se trenutno dogaja. Cilj tukaj je pokazati svojo osebnost skozi video v živo (tako kot v nastopu v živo).
Deliti fotografije iz zakulisja velikih dogodkov (snemanje v studiu, načrtovanje novega blaga, pisanje pesmi) iz vsakdanjih dogodkov (priprava na dan, rutina zajtrka, ti in skupina igrata pico)

Ustvarite vsebino in napise, povezane z blagovno znamko. Na primer, če ste pop-punk skupina, ki piše o nostalgiji, mladosti in skupinah prijateljev, boste morda lahko delili zgodbe o druženju v piceriji, ker gresta pop punk in pica skupaj kot PB&J. Ali pa bi morda delil zgodbo o svojem najbližjem prijatelju in zakaj je navdihnil določeno pesem.

 

Začnite biti pozorni na vsebino, ki jo delijo drugi umetniki in blagovne znamke zunaj industrije, in poglejte, kaj vas pritegne. Nato se vprašajte, zakaj odmevajo in kako lahko to naredite po svoje.

20 odstotkov bi moralo deliti vsebino nekoga drugega

Lepota glasbene industrije je v tem, da je v najboljšem primeru skupnost. Se pravi, vsi skrbimo drug za drugega in imamo hrbet. Eden najpreprostejših načinov za izražanje spoštovanja do drugih umetnikov, panog ali blagovnih znamk je, da delite njihovo vsebino.

Če torej vidite skupino, s katero ste delili oder (ali želite) izdati novo pesem, jo ​​delite in povejte svojemu občinstvu, zakaj vam je pomembna (ne samo “poslušajte te nove pesmi!”)

Če blagovna znamka, ki jo spremljate, deli smešno vsebino, ki odmeva, jo delite s svojim občinstvom. (Hiter namig: vedno ne pozabite označiti ljudi, ko delite njihovo vsebino, da boste obveščeni.)

Na splošno je to res odličen način, da ne samo mešate svoje vsebine, temveč gradite in krepite odnose v industriji.

10 odstotkov vsebine naj bo samopromocija

Tu gredo vaša glasba, predstave, blago itd. Čeprav se to morda zdi malo, verjemite, da se bo po tem, ko boste nekaj časa zgradili zaupanje s svojim občinstvom prek še 90 % vaše objavljene vsebine, celo zavezanost povečala, saj je ljudem seveda mar za to, kaj se tukaj dogaja.

Ker zdaj ne gre samo za glasbo, ampak za to, da se počutimo vložene. In je veliko močnejši.

Kaj misliš? Kako lahko začnete vključevati pravilo 70/20/10 v svoje družbene medije?

Add Comment