Kako kar najbolje izkoristiti svoja glasbena mnenja

Lahko je razburljivo prebrati ocene vaše glasbe, ko svojo glasbo prikazujejo v pozitivni luči. Na žalost pa predvajate glasbo in jo delite s svetom dovolj dolgo, zato je skoraj neizogibno, da bodo negativne povratne informacije o vašem delu objavljene in poslane. Resnica je, da vam glasbena kritika lahko pomaga kot skladatelju, pa naj gre za laskave ali težko berljive ocene vaše glasbe. Vse je odvisno od vašega stališča in vaših ciljev.

Odločite se, katere povratne informacije je vredno jemati resno

Kakšna pravzaprav je ta glasbena ocena te dni? Ali je lahko dolg video komentar ali bi ga morali objaviti na spletni strani ali v reviji? Povratne informacije, ki jih boste verjetno prejeli o svoji glasbi, lahko prihajajo iz zelo različnih krajev in od vas je odvisno, kaj jemljete resno, vendar je pomembno, da ne pozabite, da si ne jemljite k srcu vsega, kar berete in slišite o svoji glasbi. Leta 2021 je prav tako verjetno, da boste v komentarju na družbenih omrežjih našli nekaj o svoji glasbi, kot če bi odkrili delo na priljubljenem blogu ali reviji. Vaša naloga je, da ugotovite, ali želite prebrati povratne informacije o svoji glasbi, in dober argument je, da je za nekatere izvajalce bolje, da se tega z veseljem zavedajo.

Če pa ste radovedni in želite videti, kaj svet govori o vaši glasbi, morate ločiti premišljeno glasbeno kritiko od neuporabnih opazovanj. Če nekdo izraža mnenje o svoji glasbi, vendar ne zna razložiti, zakaj se počuti tako, kot se počuti, ni vredno posvečati veliko pozornosti temu, ali ima pozitivne ali negativne povratne informacije. Na splošno tudi ekstremi ne pomagajo veliko. Verjetno ne ustvarja le najboljšega ali najslabšega albuma leta, zato je bolje, da te povratne informacije ne jemljete preveč resno, če glasbeno kritičen ali naključni študent izrazi svoje občutke o svojem delu tako, da se zanaša na ekstreme.

Kar želite iskati v glasbeni kritiki, je nekakšen premišljen, iskren vpogled. Povratne informacije, ki poskušajo razumeti bistvo in pomen vaše glasbe, se lahko iz njih dejansko nekaj naučijo. Tako pozitivna kot negativna mnenja so lahko koristna, če so jasna in spodbujajo k razmišljanju.

Kako lahko glasbena mnenja pomagajo kot umetniku

Ponavljam, svoje prihodnje glasbe ne bi smeli oblikovati na podlagi tega, kar so drugi napisali ali povedali o vaši pretekli glasbi. Neskončno bolje je, da se vedno znova potopite v skrivnost lastnega ustvarjalnega procesa in poskušate ustvariti nekaj, kar se vam in vašim glasbenim nagnjenjem zdi pristno. Vendar pa so poglobljena mnenja o vašem delu lahko v pomoč tudi na druge načine. Če je težko opisati svoje umetniško delo, vam lahko dobro napisana ocena vašega najnovejšega koncerta ali singla pomaga določiti manjkajoči jezik. Dobre povratne informacije o pesmih lahko pokažejo, ali se skupna glasba šteje za ustvarjalni uspeh in zakaj. Z drugimi besedami, glasbeni pregledi vam lahko povedo, ali ljudje želijo poslušati vašo novo glasbo ali ne.

Slabe ocene so lahko res najbolj koristne, če ste neizkušen umetnik. Če menite, da v vaših pesmih nekaj manjka, lahko premišljene negativne povratne informacije kažejo na vidne pomanjkljivosti in dosledne pomanjkljivosti v pesmih, kot so slabe izvedbe in težave s produkcijo. Čeprav glasbe ne bi smeli ustvarjati zaradi kritikov, se ti niso vedno zmotili. Če nekdo reče, da je v vaši glasbi potencial, vendar morate delati na pisanju pesmi, morda nekaj počnete.

Pomembno je tudi omeniti, da je to odličen znak, če si ljudje vzamejo čas za pogovor o vaši glasbi. To velja za pozitivne ali negativne povratne informacije. Polovica bitke za dohitevanje izvajalcev se poslabšuje do te mere, da si neznani študentje vzamejo čas za poslušanje njihove glasbe. Če dobite povratne informacije, naročene ali nenaročene, to pomeni, da se kot umetnik premikate v pravo smer.

Add Comment