Kako kar najbolje izkoristiti pretakanje analitičnih podatkov

Če ste glasbenik, obseden s statistiko, so vam verjetno všeč poglobljene analitične informacije, ki jih izvajalcem ponuja večina večjih pretočnih platform. Če pa niste ljubitelj številk in grafov, boste morda zamudili prednosti, ki vam jih kot umetniku lahko prinese pretakanje analitičnih podatkov. Če ste resen izvajalec, ki gostuje in pogosto izdaja novo glasbo, vam lahko pomaga spremljanje podatkov za vašo glasbo. Takole:

Uporabite podatke o lokaciji za načrtovanje ogledov in promocijskih dejavnosti

Če ste umetnik v razvoju, lahko varno domnevate, da imajo nekateri glasbeni trgi večji nadzor nad vašo glasbo kot drugi. Potovanje in promocija običajno zahtevata ogromno časa in denarja, oboje pa je zapravljeno, če se osredotočite na napačna mesta. Čeprav analiza pretakanja ne more dati povsem natančne slike o tem, katera mesta najbolj poslušajo vašo glasbo, opravljajo precej dobro delo. Ko se ista mesta vedno znova pojavljajo v njihovih analitičnih poročilih, dobiš jasno sliko, kam moraš kot umetnik usmeriti svojo energijo. Vendar pa obstaja ulov.

Danes je študentom zelo enostavno uživati ​​v glasbi, ne da bi bili pravi oboževalci oboževalcev. Vaše pesmi se morda v določenem mestu veliko posluša, vendar to ne pomeni, da se bo kdo pojavil na njihovih koncertih, ko bodo tam igrali. Analitični podatki kot umetnika lahko kažejo v pravo smer, vendar je običajno treba narediti veliko več, da zagotovimo, da se ljudje pojavijo v vaših oddajah in sodelujejo z vami na bolj smiselni ravni kot umetnik.

Naučite se, kako oboževalci komunicirajo z vašo glasbo

Očitno je odličen znak, ko občinstvo pretaka svojo glasbo. Vendar pa lahko analitični podatki pokažejo veliko več o tem, kako učenci komunicirajo z glasbo. Ko oboževalci prenesejo ali shranijo pesmi in si vzamejo čas za spremljanje na platformah za pretakanje, je to jasen znak, da se nekdo ne zanima le po naključju za vašo glasbo. Še en odličen znak je, ko študent javno uporabi svoj pametni telefon, da prepozna eno od pesmi. Seznami predvajanja in kratki časi, ki pritegnejo pozornost, so pravi izziv za vaše občinstvo, da spoznajo vašo identiteto kot izvajalca, tudi če jim je všeč katera od njihovih pesmi. S pomočjo analitičnih podatkov lahko ugotovite, ali bodo študenti dejanski ljubitelji vaše glasbe.

Oglejte si, kje učenci odkrijejo svoje pesmi

V veliko pomoč je, ko vidite, kdaj in kje vaše občinstvo odkriva vašo glasbo. Včasih se pesmi naključno pojavijo na velikem uredniškem seznamu predvajanja ali drugi naključni zbirki pesmi. Velikokrat pa svojo glasbo nekam postavi in ​​jo odkrije na blogu ali seznamu predvajanja, s katerim je bil v stiku. Ne glede na situacijo je dobro, da se naučite, kako bodo študenti našli vaše delo, saj lahko pomaga promovirati vašo glasbo in pridobiti širše razumevanje, kdo in zakaj vam je všeč vaša glasba.

Izmerite učinkovitost vaše nove glasbe v realnem času

Podatki iz analitičnih tokov lahko zdaj pokažejo, kako dobro deluje vaša glasba v skoraj realnem času, v nekaterih primerih pa celo v trenutku, ko ga poslušajo vaši oboževalci. Če ste mesece delali na singlu ali na albumu eno leto, je v veliko pomoč vedeti, kako se obnese glasba, v katero ste toliko vložili. Nekatere platforme posodabljajo številke, ko občinstvo izda novo izdajo, medtem ko večina drugih posodablja statistiko na dnevni bazi. To pomeni, da boste precej hitro vedeli, ali vaše občinstvo posluša in shranjuje svojo novo glasbo v vašo knjižnico.

Statistični podatki niso vse in preveč pozornosti namenjate številkam za vašo glasbo je slaba stran. Če pa k stvarem pristopite z zdravim odnosom, vam lahko posredovanje analitičnih informacij pomaga razsvetliti občinstvo in pomaga vaši karieri. Če želite ustvariti najboljšo možno glasbo in uporabiti podatke, da vidite, kako delujete, to odraža zdrav pristop, vendar ustvarjanje pesmi z edinim namenom zbiranja tokov, prenosov in skladb verjetno ne bo uspelo. Najboljša rešitev je, da ljubite to, kar počnete, in uporabite podatke kot enega od kazalnikov uspeha.

Add Comment