5 predmetov v sobi pri pisanju nove glasbe

Ne potrebujemo nič drugega kot inštrument in željo po muziciranju med pisanjem, potrebujemo pa nekaj stvari. To, kar pišete, je v sobi z vami, ima lahko absolutno velik vpliv na glasbo, ki jo končno ustvarite. Nekateri elementi seznama se morda zdijo očitni, vendar njihovega pomena in koristi za postopek pisanja res ni mogoče preceniti. Nič na tem seznamu ne more biti pretežko, in če se prepričate, da so ti elementi pripravljeni za pisanje, bo vaše glasbeno življenje veliko lažje in bolj produktivno.

Svinčnik in papir

Upoštevajte, da je najprimernejši pisalni instrument svinčnik in ne pero. Stvari morate izbrisati in prepisati. Na prenosnik lahko napišete tudi napredovanje akordov in besedila, čeprav se temu lahko izognete zaradi obvestil na družbenih omrežjih in e-pošte. Ko pišete in mislite, da se boste pozneje spomnili, kaj počnete, običajno ni tako. Ne glede na to, ali gre za zanimiv riff med odseki ali privlačno lirično idejo, nam te ideje ponavadi uidejo skozi prste. Zato morate svoje ideje dokumentirati, ko jih ustvarite. To je tako enostavno narediti, vendar je tudi tako enostavno pozabiti.

Snemalna naprava ali DAW

Če vam je všeč nekaj, na čemer delate, morate to takoj posneti. To vam ne omogoča le, da se spomnite, na čemu ste delali, da ga lahko pozneje izboljšate, ampak vam tudi pomaga ujeti čustveno in ustvarjalno nujnost trenutka. Ta nujnost je ključnega pomena za spreminjanje nejasne ideje v resnično ljubljeno pesem, zato je ključnega pomena. Nekateri pisci radi snemajo in proizvajajo svoje ideje neposredno v DAW od začetka. Ni napačnega načina, da ne objavite selfija na družbenih omrežjih namesto pisanja. Kakorkoli že, poskrbite, da boste posneli ideje, ki jih želite razviti v pesmi ali celo v katere koli ideje.

Metronom

Ali je med pisanjem nujno uporabljati metronom? Ne, zagotovo ne. Je pa lepo orodje. Na primer, če delate na utrip ali sintetizatorsko linijo, bo igranje metronoma z neprekinjenim klikom pomagalo oblikovati in okrepiti idejo. Svoje ideje pogosto ustvarjamo in izvajamo, misleč, da smo jih sneli šele zato, da bi opazili, da se tresemo, ko je prišel čas za snemanje. Če metronom vključite od začetka, se vam ni treba pozneje učiti in obvladati svojih idej.

Več vrst instrumentov

Skoraj vsak, ki to bere, piše pesmi z glavnim inštrumentom, kot je kitara ali klavir, ali zvočno knjižnico DAW. Vendar menim, da bi morala biti v sobi dva ali več inštrumentov, ko pišete. Če lahko izbirate med več instrumentalnimi možnostmi, lahko izberete skladbe, ki se najbolje obnesejo na različne načine. Pogosto začnemo z enim inštrumentom in gremo naprej, ne da bi opazili, da je mogoče idejo bolje predstaviti na drugem inštrumentu. Na začetku postopka preizkusite svoje ideje z več instrumenti, da ugotovite, katera smer vam je najbolj všeč.

Stvari, ki pomirjajo ali navdihujejo

To je še ena postavka na seznamu, ki ni bistvena, a vsekakor uporabna. Ne glede na to, ali je to vaša najljubša slika ali vaš najljubši stol, dodajte navdihujoče in pomirjujoče stvari v sobo, v katero pišete. Je razkošno, vendar vam pomaga, da se v procesu počutite bolj osredotočeno in domače. Če boste namenili nekaj dodatnega časa in denarja zagotavljanju navdiha in udobja v prostoru, bo to prostor, kjer boste želeli pisati in preživljati čas.

Pisanje glasbe je lahko zelo težko. Zato je tako pomembno, da se osredotočimo na stvari, ki jih lahko nadzorujemo pri pisanju, na primer na to, kaj je v sobi, ko ustvarjamo glasbo. Dobre navade, ki jih prevzamete zdaj v svoji karieri, vam bodo pomagale biti produktivni in predani prihodnosti.

Add Comment