5 nasvetov za začetnike za domače snemanje

Več izvajalcev kot kdaj koli prej najde ogromno občinstva za svojo glasbo s pesmimi, posnetimi iz njihovih domačih studiev. Minili so dnevi, ko je ustvarjanje in deljenje odlične glasbe pomenilo, da jo je bilo treba snemati v okrašenem glasbenem studiu, ki ga vodijo profesionalni snemalni inženirji. Ampak naj vas ne zavede. Snemanje doma ni enostavno in svojega znanja pisanja pesmi ne smete zamenjevati s snemanjem in produkcijo glasbe. Domače snemanje je enaka veščina kot karkoli drugega in za izboljšanje je potreben čas in praksa. Če še niste seznanjeni s snemanjem iz domačega studia, je tukaj pet nasvetov, ki vam bodo pomagali začeti:

Investirajte v pravo opremo

Začnimo z osnovami. Varno lahko domnevamo, da imate omejen proračun in nimate več deset tisoč dolarjev za izgradnjo domačega studia. Dobra novica je, da lahko s pravo opremo in strokovnim znanjem ustvarite odlično zvenečo glasbo od doma za razumen denar. Potrebovali boste vsaj DAW (Digital Audio Workstation), mikrofon, slušalke, kable in avdio vmesnik. Če ga lahko zanihate, boste morda želeli kupiti dodaten denar za predojačevalnik skupaj s temi drugimi predmeti. Za snemanje posnetkov profesionalne kakovosti ne potrebujete najdražjega mikrofona in predojačevalnika, vendar lahko pričakujete, da boste v te predmete vložili pošteno količino, da boste dosegli želene rezultate. Mikrofoni in predojačevalci so še posebej pomembni, ko gre za kakovost zvoka in dinamični razpon domačih posnetkov.

Uporabite nastavitve cikla na DAW

Ne glede na to, ali snemate sebe ali druge, bo nastavitev zanke v DAW pomembno orodje, na katerega se boste vedno znova obračali. Ta funkcija vam omogoča, da izberete določen del posnetka, ki ga lahko posnamete znova in znova. Vsi posnetki so zbrani brez prekinitve, kar prihrani veliko časa in stresa. Izvedbo lahko preskočite za celotno skladbo ali za kratke, težke odseke, ki zahtevajo posebno pozornost. Če glasbo snemate sami, bo še posebej uporaben način zančnega snemanja.

Pred snemanjem se prepričajte, da ste obvladali predavanja

Izkušeni glasbeniki se zavedajo pomembnosti tega nasveta, neizkušene pa je vredno omeniti. Snemanje doma bo veliko težje, kot bi moralo biti, če nastopov posnetih glasbenikov ne obvladate vnaprej. Napake in napake so v glasbenih izvedbah neizogibne in jih je mogoče razumeti celo kot edinstvene glasbene značilnosti, ki določajo značaj pesmi. Toda stvari, kot so pozabljanje delov, vedno znova ustavljanje sredi posnetkov in splošno pomanjkanje zaupanja v material, naredijo postopek domačega snemanja nočno moro. Ne glede na to, ali snemate z nekom v skupini ali prijateljem v domačem studiu, se prepričajte, da so nastopi prikovani, preden začnete.

Izberite svojo sobo pametno in odpravite neželen hrup

To je očiten nasvet, vendar ga je vredno omeniti. Tudi če želite na svojih posnetkih vzdušje lo-fi, se morate čim bolj znebiti neglasbenega hrupa. Hišni ljubljenčki, romantični partnerji, klimatske naprave in grelniki, škripanje cevi in ​​vreme so stvari, ki lahko povzročijo neželen hrup pri vaših posnetkih. Posnetki bodo zveneli veliko bolje, če boste poskušali odstraniti in preprečiti takšne hrupe v prostoru, kjer delate. Morda si boste želeli tudi vzeti čas za izbiro najboljše lokacije v svoji hiši, stanovanju ali spalnici za snemanje in obdelavo s penastimi in akustičnimi ploščami, če je mogoče. Če ste omejeni na majhno spalnico, bodo možnosti tukaj verjetno precej omejene, in to je v redu. Če pa ste v hiši ali stanovanju, izberite lokacijo, ki ima akustične lastnosti, ki jih iščete. Prostori z velikimi, praznimi, visokimi stropi so idealni za ustvarjanje naravnih resonančnih učinkov v glasbi, medtem ko so manjši prostori, kot so omare, bolj primerni za večino drugih potreb snemanja, kot je suho petje.

Opomba

To je morda najpomembnejši nasvet na seznamu. Če želite prihraniti čas, si med snemanjem ne pozabite zapisovati. Namesto da bi se poskušali spomniti, kateri posnetki so bili najmočnejši od 30 posnetih, je bolje, da stvari označite na poti.

Živimo v neverjetni dobi glasbe, kjer lahko skoraj vsak glasbenik, ki ima računalnik in določene naprave, snema in deli glasbo, ki je profesionalno oblikovana. Toda ta veščina se ne razvije čez noč.

Add Comment