4 prednosti osredotočenosti na glasbo

Kdor se je skrival v glasbenem studiu na misiji, da bi napisal nov album, ve, kako težko se je lahko osredotočiti na nalogo. Motitve se lahko pojavijo v vseh oblikah in velikostih, pa naj bo to obvestila pametnega telefona, hišni ljubljenčki, spremljevalci tolp ali naš notranji dolgčas ali impulzivnost. Če želite kar najbolje izkoristiti življenje svojega skladatelja, se morate naučiti globoko osredotočiti pri ustvarjanju ali izvajanju glasbe. Tu so štiri velike prednosti, ki jih lahko izkusite, če se osredotočite na glasbo:

To olajša dokončanje stvari

Scenarij, s katerim se lahko poveže vsak tekstopisec, je scenarij, s katerim se lahko domislite neverjetne ideje, da je nikoli ne spremenite v dokončano pesem. Če naletite na to težavo vedno znova, je lahko vzrok pomanjkanje osredotočenosti. Globoka osredotočenost vam omogoča trdo delo, da dokončate pesmi in albume. To vam daje energijo in jasnost, da naredite kateri koli korak za dokončanje zapletenega projekta. Če vse slečemo, gre le za vaše ustvarjalne odločitve, ki nejasno glasbeno idejo spremenijo v končni izdelek. Za sprejemanje teh odločitev je potrebna neomajna osredotočenost.

Sprostite svoj pravi ustvarjalni potencial

Če so tvoji um in nameni povsod, je nemogoče doseči ustvarjalne možnosti kot skladatelj. Velikokrat se sprašujemo, zakaj ne najdemo navdiha za svojo glasbo, ko je pravzaprav stalnica našega življenja, a smo preveč zmedeni, da bi opazili. Njegova glasba uspeva, če ji posvetiš neposredno, brezvestno pozornost. O sebi in svojem delu boste izvedeli stvari, ki jih še nikoli niste prepoznali in boste neskončno bolj produktivni in zadovoljni. Morda je težko zaobiti svoje misli, toda mnogi od nas pustimo, da motnje ovirajo naše delo kot avtorje pesmi, ker se dejansko bojimo, da naše najboljše ni dovolj dobro. Če se pri pisanju osredotočite samo na svoje delo, snamete vse in ste prisiljeni soočiti se s tem in drugimi napačnimi predstavami. Trdo delo, a vredno.

Vaše cilje postavlja na dosegu roke

Zaradi pomanjkanja osredotočenosti v vaši glasbeni karieri je veliko težje doseči svoje cilje, kot je potrebno. Če se ne osredotočite na pisanje pesmi, rezerviranje oddaj in promocijo glasbe, je življenje vedno na poti, kar želite. V življenju potrebujete disciplino, da se osredotočite. Disciplina pomeni reči da za eno stvar in ne za vse drugo. Če se želite osredotočiti na glasbo, morate odložiti vse, kar bi vas lahko motilo pri delu: preverjanje e-pošte, igranje s priljubljenimi, pogovor z romantičnim partnerjem in drugo. Počakati moraš, da se te stvari osredotočijo na tvojo glasbo. Ko naredimo vse, kar je v naši moči, da glasbo postavimo v ospredje, postane vse, od pisanja pesmi do rezervacije programa, lažje, bolj naravno in bolj koristno.

To naredi vaše prakse pisanja pesmi bolj predvidljive in produktivne

Če ste resen tekstopisec ali si po tem hrepenite, morate osredotočenost dojeti kot osnovno lastnost. Ko razmišljate o tem, kaj poganja odlično glasbo, ki ste jo slišali na svetu, verjetno razmišljate tudi o stvareh, kot so navdih, surov talent in umetnikove življenjske izkušnje. Čeprav ti dejavniki zagotovo spodbujajo odlične pesmi, ima predvidljivost v pisni praksi avtorja pesmi enak ali če ne večji učinek, in to je v središču pozornosti. Predvidljivost tukaj pomeni, kako pogosto nekdo piše, na kaj se osredotoča in zavestno odločitev, da se čim pogosteje odloča. To ne pomeni, da morate pisati predvidljivo ali dolgočasno glasbo. Če se namerno osredotočite na svojo pisateljsko prakso, boste pogosteje pisali boljše pesmi.

Osredotočenost je le bistvena lastnost, ki jo kot glasbenik uporabljaš z radovednostjo, disciplino in navdušenjem. Pomembno je omeniti, da dodajanje strukture in rutine vašemu glasbenemu življenju pomeni sprostitev vaših ustvarjalnih možnosti, ne pa omejevanja. Če radi ustvarjate glasbo in želite biti uspešen umetnik, vam bo osredotočenost na svoje delo popolnoma olajšala glasbeno življenje v vsakdanjem življenju.

Add Comment