4 načini za pozitivno spremembo v procesu ustvarjanja glasbe

Predvajanje glasbe tudi v idealnih razmerah ni enostavno. Če ste že leta resen tekstopisec ali šele začenjate, je lahko skušnjava, da dvom, strah in sram ovirajo proces pisanja, ko neizogibno naletite na izzive. Pozitivnost se morda ne zdi kot geslo za samopomoč, vendar vam lahko s sprejemanjem res pomaga pogosteje pisati boljše pesmi. Če si dovolite, da se umaknete iz svojega procesa in opustite bremena pričakovanj in ega, boste spoznali, kako polna upanja in pozitivna je glasba. Ste umetnik, ki svetu prinaša nekaj edinstvenega, človeškega in primerljivega. To, kar počnete, lahko resnično izboljša življenje vaših študentov. Tukaj so štirje načini, kako pozitivno spremeniti postopek pisanja:

Vsako sejo začnite z enim ciljem

Pozitivnost uspeva, ko je usmerjena v nekaj jasnega in oprijemljivega, zato začnite vse pisati z enim ciljem. Mogoče zaključimo pesem, napišemo tri pevske melodije ali začnemo novo pesem s pisanjem takta. Ideja je, da boste med pisanjem bolj produktivni in energični, če boste ubrali jasno smer. Veliki cilji, na primer, da na milijone ljudi posluša vaše pesmi, so odlični, vendar ne služijo temu, da bi v proces vnesli pozitivnost vsakič, ko pišete. Bodite čim bolj natančni in poskrbite, da boste ustvarili merila uspešnosti, ki jih lahko dosežete.

Upanje je treba dati prednost

To ni predrzna ideja za samopomoč, ampak osnovna taktika preživetja za resne tekstopisce. Predvajajte glasbo dovolj dolgo in življenje bo sčasoma premagalo neizogibno bolečino zavrnitve. To je ustvarjalni podvig, kjer je običajno biti odličen v tem, kar počneš, in nikoli ne najdeš občinstva, in ga je težko pogoltniti. Sprejeti moraš upanje, celo nepremišljeno, neumno upanje, da lahko to pesem izvajaš iz leta v leto, leto za letom. Verjeti moraš, da lahko vsaka nova pesem, ki jo daš svetu, nekomu nekaj pomeni in da je tvoja glasba lahko uspešna. Če se nenehno trudite dobiti boljšo službo, to upanje ni tako nerealno. Čar vašega lastnega edinstvenega procesa se ohrani in kultivira, ko sprejmete in v ospredje postavite upanje.

Vsaka nova pesem je nov začetek

Vsako od ljudi, ki vstopajo v prakso pisanja pesmi, je edinstveno pomanjkljivo in pomanjkljivo. Vendar pa se umetnost, ki jo ustvarjamo, obnavlja vsakič, ko poskusimo nekaj drugega. Vsaka nova pesem, ki jo napišete, je nov začetek in zaradi tega je pisanje pesmi tako vznemirljivo in polno upanja. Svojo novo glasbo lahko oblikujemo s težkimi bremeni naših življenjskih izkušenj, da ustvarimo lepo in človeško glasbo. Če pesem ni to, kar ste pričakovali, imate neskončno priložnost, da v prihodnosti ustvarite nekaj boljšega in bolj pristnega.

Ljubite se

To je najpomembnejši element na seznamu. Če se sovražiš, to ni dobro za glasbo. Negativni samogovor vas ne približa pisanju najboljše pesmi v vašem življenju, dejansko pa je ravno nasprotno. Včasih mislimo, da se lahko s sodbo in kaznijo prisilimo, da postanemo najboljše glasbene različice, a če bi nam to uspelo, bi vsi veliko lažje napisali najboljšo glasbo svojega življenja. Ko igramo glasbo, je veliko težje biti prijazen in odpuščati do sebe. Če ste med pisanjem, izdajanjem pesmi, ki je nihče ne sliši, ali ustvarjanjem albuma s pesmimi, ki ne odražajo vaših najboljših prizadevanj, v slepi ulici, je v redu. Poskusite znova in znova in znova in poskusite opustiti sodbo. Nenavadno, ko boste to lahko storili, se boste lahko bolje osredotočili na tisto, za kar dejansko stremite, to je pisanje odlične glasbe.

Pozitivnost kot tekstopisec je skupaj z radovednostjo, pogumom, disciplino in vztrajnostjo ena najboljših lastnosti, ki jih je treba sprejeti. Če gledate na svetlo plat stvari pristno, boste srečnejši, produktivnejši in bolj ustvarjalni v procesu, ne glede na to, katero glasbo ustvarjate.

Add Comment