4 načini, kako narediti poučevanje glasbe boljši glasbenik

Poučevanje glasbe je za mnoge glasbenike nagrajujoča poklicna pot, saj ima fleksibilnost in finančne koristi. Poleg tega vas bo poučevanje naredilo boljšega glasbenika in obstajajo dodatne prednosti, ki lahko izboljšajo vaše muziciranje. Poučevanje te naredi boljšega glasbenika na več načinov. V tem članku bomo govorili o štirih izmed njih:

1. Prepisujete več glasbe

Za poučevanje glasbe morate imeti pisno gradivo. Ni tako, da ne morete poučevati povsem na posluh, ampak učenci po nekaj časa pozabijo snov. Zato boste potrebovali nekaj knjig in delovnih listov, da boste svojim učencem še naprej zagotavljali pisno gradivo.

Ko gre za solo ali posebne melodije, je transkripcija nenadomestljiva. Pravzaprav nič ni tako dobro kot prepisovanje, če vi in ​​vaš študent napredujete. Tudi če ne marate prepisovati kot glasbenik, vam lahko zagotovim, da morate, če želite biti uspešni kot učitelj, del do neke mere prepisati. In prepisovanje je morda najboljši način, da izboljšate svojo tehniko kot glasbenik, saj vam omogoča, da stopite v čevlje drugega glasbenika. To je čudovit način učenja in bo le postal boljši glasbenik.

2. Naučili se boste, kako biti bolj prilagodljiv

Eden največjih vidikov glasbene vzgoje je, da postaneš bolj prilagodljiv ne le kot glasbenik, ampak tudi kot oseba. Poučevanje zahteva veliko potrpljenja, ne samo v razredu, ampak tudi zunaj. Poučevanje ima številne administrativne naloge, kot so načrtovanje z učenci, starši, iskanje časa za tečaje ličenja in recitale. Če imate 10+ študentov, verjetno iščete vsaj 10 e-poštnih sporočil na teden o načrtovanju, brisanju in prestavljanju. Z administrativnimi nalogami se boste veliko naučili.

Kar zadeva poučevanje, je treba biti zelo potrpežljiv (ali se naučiti biti potrpežljiv), da bi bil uspešen in odličen pri poučevanju. Učenci delajo napake, pozabljajo dele, ne vadijo in se morda težko osredotočajo na to, kar govorijo. Vse to pripada človeštvu in pouk nas vedno spominja na to, kakšni smo bili kot študentje. Nihče od nas ni popoln in poučevanje nas resnično uči, da smo čim bolj prilagodljivi in ​​potrpežljivi. Profesionalno vas potrpežljivost in prilagodljivost ne zadevata le bolj, ampak vam ustvarjata tudi dober ugled, kar je vse za glasbenika.

3. Vaš repertoar raste in sledi najnovejšim skladbam

Velik dosežek poučevanja je, da se nauči več pesmi kot kot glasbenik. Ker imajo različni študenti različne glasbene interese, je dobro zmešati standardni repertoar instrumenta s skladbo, ki bi jo učenci radi igrali. Konec koncev, če bodo vaši učenci vadili ure in ure, lahko to storijo tudi s komadom, v katerem uživajo. To jih tudi motivira, kar bo na koncu zanje boljše. Tehnika je pomembna, še pomembneje pa je, da vaši učenci radi igrajo inštrument in res ni boljšega načina za to, kot da jim dodelite pesmi, ki jih radi igrajo.

Ko vprašate svoje učence, ali obstaja pesem, ki se jo z veseljem naučijo igrati, vam lahko navedejo naslov pesmi ali izvajalca ali morda celo slog glasbe, za katerega še niste slišali. To je super, ker vam omogoča raziskovanje, učenje novih pesmi in odkrivanje novih izvajalcev. Tako lahko kasneje razširite svoj repertoar.

4. Naj bo vaša tehnika ostra

Mislim, da je največja prednost glasbenega izobraževanja ta, da prisili vašo tehniko, da ostane vedno sveža in ostra. To pomeni, da bi vadili za pesmi, ki jih poučujete, in jih pogosto pregledovali. Če želite dobro poučevati, mora tudi vaša tehnika ostati ostra, kar je odlično, saj se kot glasbeniki včasih lahko odločimo, da ne bomo vadili toliko. Poučevanje je vedno pri roki, kar tudi potrjuje obroče kot izvajalca.

To so torej štirje načini, kako vas poučevanje glasbe naredi boljšega glasbenika. Čas in denar sta velika prednost poučevanja, a kot bonus, obstajajo tudi te štiri metode! Če vlagate v delo, je lahko poučevanje za glasbenika nagrajujoča kariera. Torej, če menite, da vas zanima posredovanje znanja, boste morda želeli to raziskati.

Add Comment