4 metode za zdravljenje živcev med programi po blokadi

Čeprav je jasno, da epidemija ne bo imela določene končne točke, se glasbeniki vseh žanrov in okolij začenjajo vračati na oder po vsem svetu in občinstvo ne more biti srečnejše. Ko se vrnete v svet oddaj v živo, boste morda presenečeni, ko boste ugotovili, da ste nenavadno nervozni zaradi ponovnega nastopanja. Nekateri, ki to berejo, so morda glasbeniki z dolgoletnimi nastopajočimi izkušnjami, resnica pa je, da je več kot eno leto nastopov v živo dolgo časa, da ostaneš stran od odra, tudi če si izkušen profesionalec. Združite to s tesnobo, če ste morda spet notri z množico ljudi in imate recept za živce, ki so odvisni od uspešnosti. Tukaj je nekaj nasvetov, ki vam bodo pomagali premagati tremo, preden se prikažejo po zaklepanju:

Pripravite se na pomembne predstavitve na kraju samem z nizkimi predstavitvami v gospodinjstvu

Če ste že dolgo igrali pred drugimi ljudmi, razmislite o postavitvi nizkotlačne predstave v svoji dnevni sobi, na dvorišču ali v lokalnem parku. Svojo oddajo lahko pretakate v živo in jo igrate pred nekaterimi prijatelji in družino. Predavanje je prav tako dragoceno kot ducat vaj, tudi če predavanja ni na mestu. Postavitev preproste predstave, ki bo ustrezala vašim pogojem, je odličen način, da si olajšate živce, preden se vrnete na tradicionalne koncerte na kraju samem.

On razmišlja

Meditacija je bila vedno eden najboljših načinov za premagovanje živcev pred predstavo, zdaj pa je še toliko bolj pomembno, ko se po dolgem, nepričakovanem premoru vrnemo na prizorišča. Trema pogosto izvira iz tega, da se nekdo boji neštetih nesreč, ki se lahko zgodijo med njihovim nastopom – pozabi igrati besedilo, slabe dele ob napačnem času, se vpeti v slabo kitaro in igrati mučno tiho. ostali člani zasedbe. Namesto da bi zbežali pred temi strahovi, je meditacija pomirjujoča, ko nudi prostor za soočenje in zdravljenje. Počutili se boste mirnejši in bolj samozavestni, ko boste spoznali, da so napake pri vašem nastopu neizogibne in da vaše občinstvo veliko bolj zanima strastna igra kot brezhibne predstave.

Vadite več, kot si mislite

To je očiten nasvet, vendar ga je vredno omeniti. Če pred predstavo po zaključku koncertov vedno znova vadite svoje sklope, se lahko vrnete na odre in ste opremljeni s čim več glasbene priprave in samozavesti. Med igro imate morda leta in leta izkušenj, če pa iz igre izpadete za eno leto ali več, bo verjetno bolj zarjavela kot dolgo časa. Če boste vadili več, kot mislite, da je potrebno, boste lahko premagali tremo z zavedanjem, da ste naredili vse, kar je človeško bilo mogoče, da se glasbeno pripravite.

Upoštevajte, da se nismo vrnili na običajno rezanje koles in se ustrezno pripravite

Mnogi so napovedovali, da se bomo kot družba zdaj vrnili v občutek normalnosti, in žal nismo nikjer blizu. Glasbeniki so razočarani, oboževalci zadovoljni, glasbena prizorišča po svetu pa se še vedno zvijajo pred posledicami epidemije. Kot izvajalec vam bo čakanje na preoblikovano prizorišče, preden se vrnete na predvajanje, pomagalo odvrniti živce pred pomembnimi predstavami. To bi lahko pomenilo spremembe v oddaji v zadnjem trenutku, stresne omejitve in strožje igralno okolje, kot se ga boste verjetno navadili.

Živci vas lahko premagajo tudi preprosto zato, ker že dolgo niste bili v prostoru, kjer je množica ljudi. Če boste posledice stresa predčasno predvideli, bodo oddaje bolj tekoče in vaši živci se bodo umirili. Če menite, da lahko bivanje v zaprtih prostorih v bližini množice povzroči stres, Tem situacijam se postopoma izpostavljajte v javnosti pred predstavo, ne na licu mesta. In če se oddaj po zaklepanju lotite čim bolj potrpežljivo, boste lahko razpršili stres in se osredotočili na svojo uspešnost.

Ni sramota občutiti tremo, ko znova stopite na oder, ne glede na to, ali ste profesionalni glasbenik ali začetnik v nastopu. Ne pozabite, da podobno tesnobo čutijo tudi oboževalci, za katere igrate, čeprav ne igrajo. Z malo priprave in potrpljenja lahko obvladate svoje živce in zagotovite odličen nastop.

Add Comment