3 prednosti učenja novega instrumenta

Če ste tekstopisec ali profesionalni izvajalec, se misel na učenje novega instrumenta morda zdi zabavna, vendar ni vredno vašega časa. Morda mislite, da lahko na svojem trenutnem inštrumentu ali inštrumentih odkrijete več kot dovolj novega, zakaj bi si vzeli čas in se naučili nekaj povsem novega? Učenje novega instrumenta vas premakne iz glasbene miselnosti, ki jo trenutno imate, in je bistvenega pomena za ustvarjalnost in umetniško rast. Ni se vam treba naučiti novega instrumenta, da bi izkoristili prednosti učenja. Namesto tega vam obravnava nekaj osnov daje novo ustvarjalno perspektivo in nešteto glasbenih smernic za delo. Tukaj je nekaj pomembnih razlogov, da razmislite o učenju novega inštrumenta kot resen glasbenik:

Ponovno vas okupira glasbeno in ustvarjalno

Vsi imamo poseben odnos do glasbe. Če pišete glasbo in/ali igrate oddaje več kot nekaj let, imate z glasbo dolgotrajen odnos. Če iz leta v leto počnete iste stvari v glasbi, tvegate, da vam bo dolgčas in stagnirate. Ključnega pomena je, da nenehno vlivamo nove energije v mešanico našega glasbenega življenja, da ostanejo stvari zahtevne in zanimive. Ravnanje s popolnoma novim instrumentom je odličen način za to. O glasbi boste razmišljali na povsem nov način, tudi če boste morali igrati inštrument ali instrumente, ki jih že poznate in imate radi. Če se počutite dolgčas, utrujeni in ne marate glasbe, je to dobra priložnost, da v mešanico vnesete nove energije in možnosti.

Zaradi tega ste radovedni in neprijetni

Ne odstopajmo od teme, da postane glasba v našem življenju preveč udobna in predvidljiva. Ne bi smeli zlezati iz svoje kože vsak trenutek budnosti, ko izvajate ali pišete glasbo, a če se želite počutiti predano in izzivano, morate v mešanico vliti nekaj nelagodja in radovednosti. Če že leta bobnate, saksofonirate ali pojete, svoj inštrument že poznate. Najem novega vas bo močno zmedel, tudi če glasbo predvajate intuitivno in če ne veste, kaj počnete, bo to privedlo do velike rasti in sprememb kot umetnika. Takšna negotovost vas pahne v kot, kjer se lahko zaneseta le vaša glasbena intuicija in um. To spremeni pripoved iz tega, da veš, kako stvari delujejo in nimaš pojma o tem, in to je lepa in bistvena stvar.

Ponuja nove glasbene možnosti, ki jih drugače ne bi našli

Delo znotraj že znanih glasbenih sistemov vas omejuje na določene ustvarjalne poti. Ko se vrti s kitaro, ki se začne v akordu G-dur, verjetno ostane v definiranem okvirju idej, iz katerih je težko izstopiti. Ko pa eksperimentirate z novim instrumentom, kdo ve, kaj se bo zgodilo. Vsako tipično dejanje odleti skozi okno, zato morate eksperimentirati, da bi našli nove. Rezultat tega so pogosto glasbene ideje, na katere naletite, ki jih drugače ne bi odkrili. Melodije, akordi, riffi in ritmi, ki niso bili nikoli na voljo, postanejo del novega glasbenega besednjaka. Bo vse, kar napišete, del izdane pesmi? Vsekakor ne, nekateri pa. Poleg tega vam bo vadba pomagala naučiti, da nikoli ne poznate celotne glasbene zgodovine možnosti,

Ustvarjanje glasbe je lahko enostavno, vendar le redko plodno, ko se stvari zdijo predvidljive in dolgočasne. Učenje novega inštrumenta je eden od mnogih načinov, kako lahko v svoj proces vnesete spletke, tveganje, novost in zabavo, ne glede na to, ali igrate na odru ali pišete nov album. Če si dovolimo, da se počutimo neuspešni, da se zabavamo in raziskujemo glasbo pod lastnimi pogoji, se razvijamo in uspevamo kot umetniki. In če nameravate početi to, kar počnete, na dolgi rok, je to bistveni del tega, kar morate storiti, da uspete kot glasbenik.

Add Comment